FK Sloga je na domaćem terenu razočarala domaće ljubitelje fudbala odigravši 2:2 protiv NK Slaven-a, iako početak susreta nije dao naslutiti na to , jer je do 25 minuta lopta 2 puta završila u mreži gostiju. No poslije toga , to više nije bila ista ekipa.

Ekipa jeste u prva dva kola gostovala i smatralo se da bi prvi put na domaćem terenu u ovoj sezoni osvajanjem prva 3 boda , porazi otišli u zaborav. U dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, Kalesija ne pamti lošiji početak, bar kad je FK Sloga u pitanju. Iz prva 3 kola osvojen je samo 1 bod, a situacija je još gora kad se zna da u sljedećem kolu FK Sloga gostuje kod prošlogodišnjeg prvaka, ekipe FK Sloga (S.H).

Pobjedom i uz dobru igru iz prošlog kola, ekipa FK Bosna je sa dosta optimizma krenula na gostovanje kod , uvijeg neugodne, NK Mladost-i. Na poluvremenu, mada je pružena dobra igra, rezultat je glasio 1:0 za domaćina, za što se očekivala još ofanzivnija igra u nastavku. Posljedica takve igre su još 2 gola u mreži FK Bosna-e, što u neku ruku i umanjuje pristup igri koji su gosti pružili.
Sve u svemu, FK Bosna sa osvojenih 3 boda u prva 3 kola poredivši sa 1 bodom FK Sloga-e,  i ne zvuči tako loše, ali evidentno je da rezultatska kriza i pad forme postoji. Ohrabrenje je povratak Majdančić-a i Mujanović-a.

Mnogo bodova je još u igri i u Kalesiji se nadaju da trenutna situacija na tabeli se mora popraviti.